19 Ocak 2014 Pazar

An Cafe Nedir? Kimdir?




 
   



 Nyappy! Miyako desu~!
     Bugün sizlere en sevdiğim Japon grubunu tanıtacağım! *---* Vee..Grubun adııı... "AN CAFE" !
     Grubu yanlış hatırlamıyorsam ilkokuldayken keşfettim asdfghjkl Fakat 7. sınıfa geçene kadar onları model sanıyordum :O Evet,ilginç.
           Yazın sonundaydık yanlış hatırlamıyorsam, telefonumdaki An Cafe şarkılarını dinliyordum.Daha sonra "Şarkıları çok güzel,neden bu grubu araştırmıyorum ki?!" dedim ve An Cafe dinlemeye başladım. (2 yıl öncesinden bahsediyorum.) Buna rağmen hala Vocaloid kadar ilgimi çekmiyordu.Ne kadar sevimli bir grup olduklarını ancak 9. sınıfın başında keşfedebildim :') Neyse..Ben grubu tanıtmaya başlayayım...!





Antic Cafe (アンティック-珈琲店-, Antikku Kafe, yaygın adıyla An Cafe) Japon pop-rock grubudur.2003 yılında kuruldu.Grubun tarzı "oshare kei" biçiminde.Ve yaptıkları müziği "Harajuku Dance Rock" olarak tanımlıyorlar.Grubun 6 tane tam albümü,4 EP'si,20 tek single'ı (Bunların bir çoğu albümlere dahil olmuyor.),10 tane de DVD'leri var.~
       2003'te Miku,Bou ve Kanon tarafından kuruldu.Okuduğum röportajlara göre baterist ve bassist ararken çok zorlanmışlar.Miku röportajda "Bou gerçekten çok iyi bir gitaristti.Onun seviyesinde müzisyen bulmak çok zordu.." gibisinden şeyler diyordu. Daha sonra Teruki de gruba katıldı ve grup resmen kurulmuş oldu.(Teruki'nin daha öncesi grubunun adı Feathers-Blue) İlk şarkıları da Candyholic adında bir şarkı.Zannımca başlangıç için oldukça vasat bir şarkı ama sonradan kendilerini oldukça geliştiriyorlar.
     An Cafe Japonya'da büyük bir başarı kazanıyor.İlk albümleri "Shikisai Moment" 2005 yılında yayımlandı.Ardından 2006 yılında "Magnya Carta" albümü onu izledi.
   2007 yılında ise gitarist Bou gruptan ayrılmak zorunda kaldı.Son konserini 30 Nisan 2007'de vermiştir.O konserin bir kısmını izlemiştim.Miku ağlamaktan konuşamıyordu.  TT_TT
     Bou gruptan ayrılmıştı çünkü babası oğlunun kız gibi giyinmesini istemiyordu.Aynı zamanda Bou da yarım bıraktığı eğitimini bitirmek istiyordu.Hayallerine An Cafe ile ulaşamayacağını düşünmeye başlamıştı ve grubu bırakmıştı.Bu olay Cafekkoları derinden sarsan bir olay. (An Cafe'nin fan kitlesine Cafekko deniyor.) Hala daha internet sitelerinde Bou'nun fotoğraflarını paylaşıp onu çok özlediğini yazan insanlarla karşılaşabilirsiniz.
   Bou'nun ayrılmasıyla Hibiya On ☆The☆ 0 New Sekai adındaki DVDleri de çıkmış oldu.

       Bou ayrıldıktan sonra gitarist olarak Takuya geçti ve klavye için Yu-Ki gruba katıldı.Grubun yeni halinin ilk single'ı Kakusei Heroism ve ardından Ryuusei Rocket oldu. (Kakusei Heroism aynı zamanda Darken Than Black animesinin 2. açılış şarkısıdır.) 
2007 yılı bitti ve 2008 yılında Avrupa'daki ilk konserlerini verdiler. 2008 yılının başında Cherry Saku Yuki!! single'ı çıktı ve "Gokutama Rock Cafe" albümleri çıktı.
 
     Ardından 2009'da 4. albümleri olan "BB Paralell World" çıktı. En sevdiğim albümleridir kendisi.
2010 yılında grup çalışmalara ara verdi.Grup dağılmadı,sadece inaktif duruma geçti.2012'de de geri dönüş yaptılar.Bu iki yıllık süre içinde Miku başka bir visual kei grubu olan Lc5'in vokalisti oldu.Ve hala da lc5'in üyesi.Kendisinin şu anda 2 grubu var *--* Kanon ise Otakon 2010 için misafir panelist oldu DJlik yaptı.Aynı zamanda Kanon Wakeshima ile "kanon x kanon" adında çalışmalarını yürütmüştür.Teruki ise DOG adındaki bir gruba destek olmak için bateristlik yapmış.Takuya ve Yu-Ki'nin ne yaptığı hakkında bir fikrim yok.

  1 Nisan 2012'de geri dönüş yaptılar. (Şaka gibi ehehe) Ve Kasım ayında Avrupa'da ANCAFESTA '12 SUMMER DIVE adındaki konserlerini verdiler.Hemen ardından Amazing Blue adındaki mini albümleri çıktı.2013'te de grubun 10. yıldönümü için üç ay art arda büyük bir tur yaptılar. Finalleri ise bu ay yapıldı.4 Ocak'ta Nippon Budokan'da. 

Bir de Nyappy var evet.Ondan da bahsetmek istiyorum:
Nyappy-kun :


Bu da Nyappy işareti :



Fotoğrafta aynı zamanda Miku'nun köpeği Nyappy de var ^w^
Bu kelimeyi "happy" kelimesi için de kullanıyorlar.Röportajlarında ise günlük konuşmalarda da kullanılabilecek bir ifade olduğunu söylüyorlar.O kadar o_o Örneğin grup videolarına başlarken hepsi ellerini fotoğrafta gördüğünüz gibi yapıp "Nyappy!" diyor.


      Eveeett...Grubun tarihçesini bu şekilde özetleyebiliriz.Şimdi üyeleri tanıtmak istiyorum.

Öncelikle Miku! 


  Grubun vokalisti aynı zamanda lideri ve ilk kurucularından.Gerçek adı Tsukiyama Akiharu.
Doğum tarihi...5 Ocak 1984.Şu anda 30 yaşında,evet! >///< Miku,hayvan motiflerini özellikle de tavşan ve ayıcık motiflerini çok sever. :3 Tasarım yapmayı da çok sever.Donald Duck'ı da çok severr..Hatta sesini taklit edebiliyor!
      Okuduğuma göre lisedeyken çok çalışkan bir öğrenciymiş.Matematik dersini çok severmiş ve judoyla ilgileniyormuş.Aynı zamanda edebiyata da ilgisi varmış,okumayı çok severmiş.O nedenle yazdığı şarkıların sözleri bu kadar güzel deniyor kendisi için.Evet okumayı hala daha seviyor çünkü attığı twitleri üşenmediğim zamanlar çeviriyorum. "Okuma vaktinden önce satranç oynayacağım..." gibisinden twitler atıyor.Beni de takip ediyor *-* Ehe *-*
     Shoxx adındaki bir dergi için sıklıkla röportaj yapıyor ve fotoğraflar çekimleri yapıyor.Aynı zamanda model. ^^ 1.64 boyunda ve 51 kg imiş. (Japonların kısa olduğunu hatırlatmak isterim u__u) Ve son olarak..Köpeğinin adı "Nyappy". Ve Miku'nun bir tane kız kardeşi var. ^^ Grubun en sevdiğim üyesi olduğu için biraz hakkında uzun yazdım .__.

Ve sırada Bou!  :3





Gruptan 7 yıl önce ayrıldı..Gerçek adı Kazuhiro Saitou.Kendisi hakkında bahsedecek olursak,An Cafe'de gitaristlik yaptığı zamanlar hep kız gibi giyiniyordu.Kabul etmek gerekirse..Cidden sevimli >w< Miku'dan bir yaş küçük..Ve 1.58 cm uzunluğunda o-o Gerçi 7 yıldır hakkında bir şey bilinmiyor..Neyse,Bou seni unutmayacağız! <3

Ve Kanon!! >u< :



Yeeyy,,Kanon-sama!!! Gerçek adı Shinya Sano. 5 Temmuz 1984'te doğmuş. ^^ Ablası ve kendinden küçük erkek kardeşi var...
    Kanon'un ağzındaki piercingi çıkarttığını hiç görmedim asdfghjk Grubun sessiz ve bir o kadar komik üyesi *w*


Ve Teruki! :



Teruki-san neyseki gerçek adını kullanıyor. Teruki Nagata desu. 8 Aralık 1980 yılında doğmuştur kendisi ^^
Gözlemlerime göre enerji dolu,komik ve konuşkan birisi.Özellikle de,son zamanlardaki konser yorumları videolarında çok konuşuyor onu fark ettim O__O Neyse 9w9 Ve belirtmeliyim ki,Teruki küpe takmayı çok sever~


Sıradaki..Takuya :




Takuya...*-* 9 Şubat 1988 doğumlu kendisi.O da gerçek adını kullanıyor.Soyadıyla birlikte Takuya Nuguishi!Neyse,grubun sessiz üyesi kendisi.Çok sevimli bir gülümsemesi var *-* Bou ayrıldıktan sonra gitarist olarak An Cafe'ye katıldı.Evet,Takuya hakkında bu kadar. ^_^


Ve son olarakkk..Yuukiii!!!




Evet...Yuuki.O da gerçek adını kullanıyor.Gerçek adı Takahashi Yuuki
Gerçek saçlarını ve gözlerini her zaman saklamıştır. :D 29 Ağustos 1986 yılında doğmuş. Kol saati koleksiyonu var ve..Roppongi semtindeki pet shoplara gidip köpek yavrularıyla oynamayı seviyormuş. Eheh ^w^   Keyboard çalıyor.Ayrıca kendisi için An Cafe'nin dansçısı da deniyor çünkü grubun şarkılarına eğer dans kareografisi gerekiyorsa bunu Yuuki yapıyor.O kadar...



             An Cafe hakkında şimdilik bu kadar..Birkaç resim ile yazımı bitiriyorum...


Öncelikle Bou ayrılmadan önce An Cafe :






Bu da Bou ayrıldıktan sonra An Cafe.En sevdiğim albümleri BB Parallel World'ün fotoğrafını veriyorum *-*




Ve merak edeceğinizi düşündüğüm için Miku'nun bir diğer grubu olan Lc5'in bir fotoğrafını atıyorum. ^_^



Miku bu grupta tarzını tamamen değiştiriyor. *-* Göz atın derim! *-*


 Son olarak grubun son çalışmalarından bahsedeyim.Bu yıl 4. dünya turlarına çıkıyorlar.Sadece Avrupa'ya gidecekler.8 ülke ve 12 konser.~ Konserin adı Kawaii Cafekkos Aishiteru. Almanya'daki Cafekko arkadaşlarımın bir çoğu gidecekler. QwQ Eheh..

        Neyse,An Cafe hakkındaki yazımın sonuna geldik.Okuduğunuz için teşekkürler.
        Hai,Miyako deshita.Jaa ne,minna! Nyappy days~ <3 ^^